Stringtrosor - för osynliga troskanter!

Under ett par tajta byxor är stringtrosan given om man inte vill att troskanten ska synas. Feminint har ett stort utbud på stringstrosor för dig som söker det lilla extra. Vi har många olika sorters stringtrosor som G-stringtrosa, V-stringtrosa, T-stringtrosa, hipsterstringtrosa, boxerstringtrosa och även stringtrosor med öppen gren. Välj det som är skönast i bomull, siden och spets. Vill du känna dig snygg och bekväm i tajta byxor hittar du rätt stringtrosor hos oss.

Totalt 101 produkter

Totalt 101 produkter

Stringtrosans historia

Både män och kvinnor bär stringtrosor i dagens samhälle fast i männens värld heter det stringkalsong. Stringtrosan används både som underkläder för att minimera troskanter under tajta kläder men även som badplagg för att få så lite "vita fält" på kroppen som möjligt när man solar. Namnet stringtrosa kommer från att bakdelen på trosan består av en smal tygbit i form av en remsa som går mellan skinkorna.

Stringtrosan kom från det historiskt första underklädesplagg människan bar nämligen ländklädet. Ländklädet bars av män och 1874 skapader ett företaget Sharp & Smith en suspensoar som liknade  ländklädet. Den kvinliga stringen utvecklades efter suspensoaren. 1939 i New York beordrade borgmästaren Fiorello LaGuardia nakendansöserna att klä sig lite mer passande. Stringtrosan skapades då för att skyla det mest intima men samtidigt visa så pass mycket att amn kunde gissa sig till vad som döljdes under.

På 70-talet blev stringtrosan blev riktigt populär som bikiniunderdel då modedesignern Rudi Gernreich tog fram en modern stringtrosa. Under 90-talet ökade stringtrosan i populäritet med rekordfart över hela världen. Idag är hälften av de trosor som säljs stringtrosor.

 

Stringsorter

  • G-stringtrosans bak och framstycke sitter ihop med smala band. Tygremsan bak är också ersatt med ett smalt band. Banden förenas i en liten triangelformad tygbit.
  • T-string har ingen tygbit bak utan banden sitter ihop med varandra direkt.
  • V-string är liknande med G-stringtrosan förutom att tygbiten på baksidan bara är smala band.
  • C-stringtrosan är en ganska ovanlig variant på stringtrosa. Det är en hård diademliknande trosa som uppfanns på 2000-talet. Stringtrosan kläms fast mellan blygdbenet och skinkorna. Trosan uppfanns för att det inte skille synas några band på höftkanterna när man har på sig något tajt.
  • Tangatrosan är egentligen ett badplagg med string. Tangatrosan knyter man på sidorna.
  • Boxerstring och hipsterstring är trosor med bredare kantband fast med en string där bak.
G-string V-string T-string C-string
G-stringtrosa V-stringtrosa T-stringtrosa med knytband C-stringtrosa