Tips & trix för en perfekt passform

Få rätt hjälp

Vi på Feminint vill att du tar väl hand om dina bröst och att du har en bh som sitter rätt, är vacker och bekväm.

En bra bh håller bysten på plats och förhindrar att ligamenten i bröstvävnaden tänjs ut. Du får en bättre hållning, vilket medför att smärta i axlar och rygg försvinner.

Med en bh från oss kommer det att lysa lite extra om dig – du vet att du bär något alldeles speciellt inunder.

Sträck på dig kvinna – du är vacker!

Hitta rätt BH-storlek

Det kan kanske kännas svårt att hitta rätt bh-storlek men med hjälp av ett måttband får kan du få hjälp att få fram rätt storlek.

När du tar dina mått ska du ha en tunn bh utan inlägg på dig.

Sätt måttbandet under bysten och dra åt så hårt som möjligt utan att det känns obekvämt. Måttbandet ska ligga rakt runt ryggen.

Måttet över bysten ska tas där bysten är som fylligast. Måttbandet ska sitta så löst det går utan att det faller ner.

Känner du dig osäker? Ring 031-361 71 20 eller maila info@feminint.se. Vi hjälper dig!

 

Tips för en bra passform

För att vara säker på att hela bröstet ligger rätt i bh:n kan du göra på följande sätt: sätt på dig bh:n. Luta dig lite framåt och vicka lite på bh:n så brösten faller naturligt in i bh:n. Hjälp gärna till med handen och för bröstet framåt från armhålan och in mot mitten.

Ingen del av bröstet ska ligga utanför bygeln. Det gör jätteont och är inte alls bra för din bröstvävnad!

Omkretsen

Bh-bandet, som går runt ryggen, ska sitta helt horisontellt nedanför dina skulderblad. Var noga med att inte låta ryggbandet glida upp i ryggen. Ryggbandet har till uppgift att bära upp hela bh:n och din byst. Ett ryggband som sitter för löst och glider upp har ingen funktion och medför att all vikt läggs på dina axlar istället, med smärta och dålig hållning som följd.

När du mäter ut din storlek ska du lägga måttbandet runt ryggen precis under bysten. Dra åt lite extra så det sitter stadigt, men se till att du fortfarande kan andas.

 

BH-spännet

När du köper en ny bh ska du sätta hyskorna i den yttersta raden. Detta för att en bh alltid töjer sig lite efter hand och du ska då justera omkretsen genom att fästa i de inre hyskorna istället.

Detta gäller dock inte om du provar in en amningsbh. Då ska din bh fästas i de innersta hyskorna för att ge utrymme för ökad viktuppgång, förutsatt att du inhandlar din bh innan bebisen kommit.

Kupan

Det finns flera olika sorters kupor, från heltäckande till balconette, fordrade, ofordrade och med push. Det täcker olika stor del av ditt bröst och formar bröstet på olika sätt. Vilken modell man väljer är framförallt en smaksak. Låt inte din byststorlek hindra dig gällande val av modell. Det finns vackra och funktionella balconetter även för en stor byst.

Kupan ska omsluta bröstet. Se till att hela bröstet får plats! Vi vill inte ha några bröst i armhålan och inte heller några "dubbel trubbel" dvs bröstet ska ha en mjuk övergång från den övre kupkanten. Kanten ska inte skära in i bröstet. Vissa bh:ar har en elastisk kant och/eller en silikonsöm i övre kupkanten. Det är en bra funktion för den lite mindre bysten.

 

BH-banden

Bh-banden är till för att balansera bh:n. Axelbanden ska inte bära upp din bh, de ska inte skära in i axlarna och de ska inte glida ned. Förutsatt att ryggbandet har rätt storlek ska axelbandet bara ligga skönt över axeln och hjälpa kupan att sluta tätt om bröstet.

Axelbandet ska vara så pass långt att ryggbandet sitter nedanför dina skulderblad.

Om du har sluttande axlar och problem med att axelbanden glider ned rekommenderar vi en korsbandsbh alternativt att du använder en converter, ett litet spänne som håller ihop axelbanden och som du kan köpa av oss.

Bygeln

De flesta bh:ar har en bygel. En metallskena klädd i plast som läggs in i bh:ns vagga (nedre delen av bh:n) Bygeln har till uppgift att bära upp och forma bysten. Ju större byst, desto större och starkare bygel.

Bygeln måste ha en korrekt bredd. Den ska följa bröstets undre fäste hela vägen och ligga tätt intill bröstkorgen. Då undviker du att bygeln skaver på bröstet.

 

Till sist

Många av våra modeller har olika utföranden beroende på val av storlek. Större storlekar har bredare axelband och ibland ryggband. Mindre storlekar har i vissa modeller ett uttagbart ilägg.

Om du har frågor eller behöver hjälp vill vi gärna att du ringer oss! Vi finns här för att hjälpa dig.