Köpvillkor

För att ingå avtal med Feminint ska man vara över 18 år. Är man minderårig krävs målsmans tillstånd. 
Vid eventuell tvist kommer Feminint följa allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig en bekräftelse via e-post. Kontrollera alltid att din bekräftelse är korrekt. Kontakta oss snarast om något är felaktigt. 

Leveranstid
Leveranstid kan variera beroende på vad du beställer, preliminärt leveransdatum hittar du under köpknappen på våra varor. Vi erbjuder flera fraktalternativ.  Order mottagen före kl 14.00 (gäller produkter som finns på lager) skickas i regel samma dag. Skulle varan av någon anledning vara tillfälligt slut eller ej kunna levereras inom angiven tidsram, kontaktas kunden snarast om ny leveranstid. Köparen har då rätt att häva köpet om ny leveranstid ej accepteras.

Utanför EU kan eventuella tullkostnader tillkomma, detta debiteras dig som kund. Gäller även vid tullkostnader som uppkommit vid retur.

Transport

Feminint skickar alla sina brev med PostNord AB och paket med DHL om inte annat efterfrågas. Om varan skulle vara skadad eller inte komma fram till dig vill vi att du omgående meddelar oss detta via mail till info@feminint.se

Pris
I priserna ingår moms med 25%. Feminint förbehåller sig rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då Feminint anser det vara befogat. Feminint reserverar sig även för eventuella felaktiga priser.

Betalningalternativ
Klarna Checkout
Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:
Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här och här.
Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.
Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

PayPal - Betala snabbt och säkert med PayPal. Du kan välja att betala från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. När du betalar med PayPal får du endast din orderbekräftelse från dem och inte från oss.

Byten & returer
Det enda villkoret är att varan kommer tillbaka i originalskick d.v.s. att den inte är använd. Bifoga alltid originalförpackningar och märkes-tags.

Vissa varor är undantagna från rätten till retur och byten då de klassas som intimprodukter. Dessa varor är:

  • Trosor och kalsonger (gäller ej shapewear)
  • Set där trosa är en av huvuddelarna av setet eller är en integrerad del (BH och trosa, topp och trosa, teddy, etc.)
  • Bikiniunderdelar och baddräkter
  • Strumpor och strumpbyxor
  • Självhäftande produkter som används direkt på kroppen (t.ex. självhäftande bandlös BH och brösttejp)
  • Produkter med förseglade förpackningar


Så här gör du vid retur:
1. Ladda ner och skriv ut vår returblankett. Skriv ut denna, fyll i och skicka tillsammans med det du skall returnera.
2. Tänk på att du har ansvaret för att produkten är väl skyddad i transporten tillbaka till oss. Paketera varan väl. Varan ska alltid returneras i den ursprungliga produktförpackningen med det specialgjorda inneremballaget som är tillverkat för att skydda produkten. Lägg sedan denna kartong i det transportemballage som produkten levererades i till dig. Om du inte har kvar detta emballage så går det självklart bra med likvärdigt emballage istället. Tänk därför på att spara dessa kartonger, åtminstone under de 30 dagar som Ångerrätt & Öppet köp gäller. Tejpa ej på produktförpackningen!
3. Vi erbjuder också enkla returer med förbetalda fraktsedlar. Använd bara den returfraktsedel du fick med din order och lämna in hos ditt ombud. Vid användning av vår returfraktsedel tar vi en fast kostnad på 79kr. Det går självklart också bra att du själv frankerar din försändelse, tänk då bara på att du har ansvaret för att returen når oss. Förslagsvis skickar du din retur som postpaket eller rekommenderat brev, vilket båda är metoder som går att spåra. Spara kvittot!

Efter godkänd retur återbetalar vi dina pengar. Om du betalat med bankkort/betalkort så återför vi pengarna till ditt kort. OBS! Normalt tar det ca två veckor från att du skickat din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning. I undantagsfall kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning vilket är max-tiden enligt lag. Om du valt att betala med Klarna krediterar vi din faktura eller delbetalning.

Reklamation

När dina varor lämnar vår butik är de i ett felfritt skick. Om de av någon anledning skulle vara defekta när du får dem ska du kontakta oss så snart som möjligt, dock senast inom 60 dagar. Vi står självklart för frakten vid felleveranser samt reklamationer.

Ej uthämtade försändelser
För alla försändelser som inte hämtas ut debiterar Feminint kunden en avgift. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hantering.


Till sist
Vi på Feminint vill alltid att du ska bli nöjd med ditt köp och vår service, så att du blir en glad och återkommande kund!